Tiimin kokoonpanon vaikutus suorituskykyyn ketterässä kehityksessä - Kamula, Terhi (2024)
Tässä tutkielmassa tarkastellaan tiimin kokoonpanoa ja sen merkitystä ketterässä kehityksessä tiimin suorituskyvyn kannalta, sekä Scrum Masterin ja Product Ownerin tarvetta ja tarpeen arviointia tiimissä. Tutkimus on kvalitatiivinen tapaustutkimus, jonka aineisto on kerätty haastattelemalla kahtatoista ohjelmistoalan ammattilaista. Tutkimustulosten perusteella tunnistettiin 13 keskeistä tiimin suorituskykyyn vaikuttavaa tekijää, joista merkittävimmät liittyvät tiimin kokoonpanoon. Tulosten perusteella Product Ownerin tarve tiimissä liittyy kehityksen vaiheeseen ja kompleksisuuteen, kun taas Scrum Masterin tarve riippuu enemmän tiimin ominaisuuksista.