Fyysiseen aktiivisuuteen vaikuttavat tekijät lihavilla ja ylipainoisilla henkilöillä - Björk, Heidi (2024)
Lihavuuden lisääntyminen on yleismaailmallinen kansanterveydellinen uhka. Lihavuus ja passiivinen elämäntapa lisäävät sekä fyysisiä että psyykkisiä ongelmia, joilla on merkittäviä kansantaloudellisia vaikutuksia. Terveyskäyttäytymisen muutos on tärkeässä roolissa terveellisten elämäntapojen sisällyttämisessä osaksi jokapäiväistä toimintaa. Fyysisellä aktiivisuudella pystytään vaikuttamaan painonhallintaan, kehonkoostumukseen sekä yhdessä ruokavalion kanssa lihavuuden hoitoon ja syntyyn. Tätä kirjallisuuskatsausta tarvitaan selvittämään mitkä tekijät vaikuttavat nimenomaan ylipainoisten ja lihavien henkilöiden fyysiseen aktiivisuuteen. Kyseinen populaatio on erityisen altis lihavuuden sekä passiivisen käytöksen aiheuttamille terveydellisille haitoille.