Ammattiin sitoutumisen ja minäpystyvyyden yhteys tilintarkastusalalla - Tynkkynen, Essi (2024)
Tämän pro gradu -tutkielman tarkoituksena oli kartoittaa uran alkuvaiheessa olevien tilintarkastajien ammattiin sitoutumista ja minäpystyvyysuskomuksien vaikutusta sitoutumista kohtaan sekä kuinka näitä osa-alueita voitaisiin kehittää työyhteisössä. Ammattiin sitoutumista voidaan tarkastella kolmen komponentin mallin mukaisesti, jossa sitoutumisen muodot pohjautuvat affektiiviseen, jatkuvuusperustaiseen ja normatiiviseen sitoutumiseen (Meyer ym., 1993).