”Onko mulla oikeus olla vihainen” : keskustelunanalyysi Jodelin kommentoiduimmista viestiketjuista suomalaisissa kaupungeissa - Javarus, Jere (2024)
Tutkimuksessa pyritään digitaalisen keskustelunanalyysin keinoin selvittämään, millaista keskustelua anonyymissa ja käyttäjänsä paikkatietoa hyödyntävässä kännykkäsovellus Jodelissa käydään. Tarkastelun kohteena ovat Jodelin yleiskanavan keskustelupalstan viesteissä tehty toiminta sisältäen erilaiset toiminnot, luodut odotukset sekä viestien kohdentamisen, sävyllisen asennoitumisen ja ilmaisun suoruuden. Myös viestien odotuksenmukaisuuden toteutuminen suhteessa viestiketjun avaukseen on keskeisenä tarkastelun kohteena.