Lean startup digitaalisen rekrytointipalvelun kehityksessä - Suunnittelutieteellinen tutkimus ohjelmistokehityksen tukena - Kilpeläinen, Jarkko (2024)
Uusien digitaalisten palveluiden kehitykseen ja julkaisuun liittyy paljon tutkittuja tietojärjestelmätieteen lainalaisuuksia, mutta myös runsaasti epävarmuustekijöitä. Erityisesti niin kutsutussa startup maailmassa pyritään useasti luomaan uusia palveluita osittain tai täysin uusille markkinoille. Kun markkinoille luodaan jotain entuudestaan tuntematonta, ei teknologian vastaanotosta tai koetusta arvosta voida saada tietoa ilman aitojen käyttäjien tutkittua mielipidettä. Ohjelmistokehityksen tekniikoissa on tähän ongelmaan kohdistettuja ratkaisuja esimerkiksi Lean Startup lähestymistavassa. Tämän tutkielman artefaktin kehityksessä käytettyä Lean Startup menetelmää tuettiin tutkielman suunnittelutieteellisellä tutkimuksella. Tutkielmassa tutkittiin digitaalisen palvelun ensimmäisen kehitysversion vastaanottoa palvelun potentiaalisessa kohdemarkkinassa. Kehitettävä digitaalinen palvelu suuntautui Suomen rekrytoinnin ja työnvälityksen markkinoille. Palvelun tarkoituksena on helpottaa ja nopeuttaa tilapäisen nopean aikataulun avuntarpeen toteutumista, turvallisesti ja vaivattomasti. Tutkimuksen haastattelut toteutettiin kohdistetulla postitse toimitetulla haastattelukutsulla. Vastauksista etsittiin tietoa palvelun mahdollisista menestystekijöistä ja syitä, miksi palvelun julkaisu voisi olla haasteellista tai epäonnistua. Tutkimustyön aikana toteutettiin myös runsaasti taustatutkimusta, joka osaltaan tuki palvelun kehitystä. Syitä siihen, miksi vastaavanlaiset palvelut ovat epäonnistuneet julkaisussaan ei edelleenkään tunneta riittävästi. Tämän tutkimuksen mukaan julkaistava palvelu olisi useiden toimialojen satunnaisille toimeksiannoille vaihtoehto nykyisen toimintamallin tilalle. Tutkimuksen tuloksena luotiin joukko ehdotuksia sovelluskehityksen tueksi kyselytutkimuksen vastausten pohjalta tehtyjen havaintojen avulla. Sitä, tuottaako kehityksen alla oleva digitaalinen palvelu riittävästi arvoa kohdemarkkinassa ollakseen kannattavaa liiketoimintaa on kuitenkin mahdotonta arvioida luotettavasti ilman tutkimukseen ja Lean Startup kehitysmetodiin kuuluvaa seuraavaa iteraatiota.