Myönteinen käyttäytymisen tuki vuorovaikutuksellisena ilmiönä - Koponen, Liisa (2024)
Myönteinen käyttäytymisen tuki on koko kouluun ja sen toimintakulttuuriin suunnattu interventio, jonka mukaan häiriökäyttäytymistä pystytään vähentämään selkeiden käyttäytymisodotusten, positiivisesti ilmaistujen sääntöjen sekä käyttäytymisestä annetun kohdennetun myönteisen palautteen avulla. Sen toimintaperiaatteet ovat universaalisti käytettävissä ja todettu tutkimuksissa toimiviksi. Tämän tutkimuksen tarkoituksena oli selvittää, miten opettajien antama kohdennettu myönteinen palaute näkyy luokkahuonevuorovaikutuksessa, sekä kuinka he opettavat oppilaille sääntöjä myönteisin keinoin.