Kehittyneiden tietojärjestelmien rooli skaalautuvassa talousraportointituotteessa - Pihlava, Arttu (2024)
Tutkimus tarkastelee kehittyneiden tietojärjestelmien, erityisesti automatisaation roolia skaalautuvassa talousraportointituotteessa. Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää, miten tilikarttakonversion automatisointi vaikuttaa tilitoimistojen toimintaan ja kuinka se voi parantaa talousraportoinnin tehokkuutta, tarkkuutta sekä asiakastyytyväisyyttä. Laadullisessa tapaustutkimuksessa hyödynnetään dokumenttianalyysia, havainnointia ja kyselyitä aineistonkeruumenetelminä. Tulokset osoittavat, että automatisaatio vähentää merkittävästi manuaalisen työn määrää ja virheiden mahdollisuutta, parantaa prosessien nopeutta ja kustannustehokkuutta sekä tukee yritysten skaalautuvuutta asiakaskohtaisesti räätälöitävien talousraporttien tuottamisessa. Haasteina todetaan olevan korkeat alkuinvestoinnit sekä yhteentoimivuuden varmistaminen erilaisten järjestelmien välillä. Tutkimus tarjoaa tilitoimistoille suosituksia automatisaation onnistuneeseen käyttöönottoon ja korostaa teknologian ja sosiaalisten järjestelmien yhteensopivuuden tärkeyttä.