Perehdytyksen yhteys koettuun organisaatioon sitoutumiseen ja työn imuun oikeusministeriön hallinnonalan sektoreilla - Nykopp, Oona; Mäkinen, Meeri (2024)
Tutkimuksessa tarkasteltiin perehdytyksen yhteyttä koettuun organisaatioon sitoutumiseen ja työn imuun. Valtionhallintoon kohdistuvat säästöpaineet ja haasteet työtehtävien täyttämisessä kasvattavat työntekijöiden sitoutuneisuuden merkitystä. Työsuhteen alkuvaihe on merkittävä sitoutumisen muodostumiselle, ja perehdytykseen panostaneet organisaatiot onnistuvat pitämään työntekijänsä muita pidempään. Tästä syystä on tärkeää ymmärtää lisää siitä, mitkä perehdytyksen osa-alueet ovat yhteydessä työntekijän organisaatioon sitoutumiseen ja työn imuun.