Käyttöliittymäkehityksen periaatteet ja niiden soveltaminen 3D-suunnitteluohjelmistossa - Vähkyrä, Jari (2024)
Käyttöliittymäkehityksen tueksi on jo pitkään tarjottu erilaisia periaatelistauksia, joiden tarkoituksena on ollut toimia yleispätevänä ohjenuorana toimivien käyttöliittymien suunnittelemiseksi ja kehittämiseksi. Periaatteita on kritisoitu vuoroin liian laveiksi, vuoroin liian suppeiksi. Tutkielmassa on tarkoituksena selvittää, mitkä ovat kirjallisuudessa esitetyt käyttöliittymien kehitysperiaatteet ja -käytänteet ja miten niitä sovelletaan käytännön kehitystyössä. Tätä tarkoitusta varten tehdään kirjallisuuskatsaus yleisistä käyttöliittymäperiaatteista ja käytänteistä, joita soveltaen ja hyödyntäen oteutetaan käyttöliittymäsuunnitelma-artefakti 3D-suunnitteluohjelmistoon.