Liikkumisen edistämisen tavoitteiden yhteys lasten liikkumismahdollisuuksiin ja motoristen taitojen kehityksen tukeen varhaiskasvatuksessa - Hirvi, Emilia (2024)
Tutkimuksen tarkoituksena oli selvittää, onko varhaiskasvatuksessa astetuilla liikkumisen edistämiseen tähtäävillä tavoitteilla ja toimenpiteillä yhteyttä lasten liikkumismahdollisuuksiin sekä suunnitelmallisempaan motoristen taitojen havainnointiin ja kehityksen tukemiseen. Aiempien tutkimusten perusteella varhaiskasvatuksen suunnitelmallinen liikkumisen edistäminen on positiivisesti yhteydessä lasten korkeampaan fyysiseen aktiivisuuteen sekä parempiin motorisiin perustaitoihin.