Informal language and culture learning affordances in the video game Hades by Supergiant Games - Lieska, Amalia (2024)
Videopelit ovat nykyään eräs merkittävimmistä vapaa-ajan harrastuksista, ja niiden positiivinen vaikutus kielenoppimiseen on huomioitu sekä formaaleissa että informaaleissa oppimisympäristöissä. Videopelien on todettu muun muassa harjaannuttavan vieraalla kielellä lukemista ja tukevan yksilön kokonaisvaltaista kielellistä kompetenssia. Samalla ne ovat autenttisia kulttuurituotteita, jotka voivat välittää esimerkiksi asenteita ja normeja. Aikaisempi tutkimus on kuitenkin keskittynyt laajalti moninpeleihin, jolloin yksinpelit ovat jääneet vähemmälle huomiolle.