Keskijohtajien vuorovaikutussuhteiden haasteet ja niiden hallinta työyhteisössä - Hätönen, Ella (2024)
Tämän maisterintutkielman tavoitteena oli selvittää, millaisia haasteita keskijohtajien työyhteisön vuorovaikutussuhteissa on sekä miten he hallitsevat näitä haasteita. Tutkielmassa keskityttiin tarkastelemaan keskijohtajien omia kokemuksia haasteisiin ja niiden hallintaan liittyen. Aineisto kerättiin pyytämällä osallistujia pitämään kahden viikon ajan päiväkirjaa sekä haastattelemalla heitä päiväkirjan pohjalta. Kuuden keskijohtajan kirjoittamat muistiinpanot sekä haastattelumateriaali analysoitiin aineistolähtöisen sisällönanalyysin keinoin. Tutkimalla keskijohtajien vuorovaikutussuhteiden haasteita ja niiden hallintaa, haluttiin luoda pohjaa tulevalle keskijohtajien vuorovaikutukseen keskittyvälle tutkimukselle. Tutkielman tulosten avulla keskijohtajia voidaan auttaa tulevaisuudessa tunnistamaan ja hallitsemaan heidän vuorovaikutussuhteidensa haasteita entistä tehokkaammin ja tarkoituksenmukaisemmin.