Persoonallisuuspiirteiden yhteys liikuntamotivaatioon 15-17-vuotiailla nuorilla - Laitinen, Katariina; Lindroos, Roosa (2024)
Tämän tutkimuksen tarkoituksena oli selvittää, onko persoonallisuuspiirteillä yhteyttä liikuntamotivaation osa-alueisiin. Tutkimuksen kohteena oli 15–17-vuotiaat nuoret kahdesta lukiosta ja yhdestä yläkoulusta Savonlinnasta ja Turusta (n=164). Tutkittavien persoonallisuuspiirteitä ja liikuntamotivaatiota tutkittiin tähän tutkimukseen laaditulla kyselylomakkeella, joka perustui persoonallisuusmittariin ja liikuntamotivaatiomittariin. Persoonallisuusmittari oli NESTA-persoonallisuusmittarista lyhennetty, 60 kysymystä sisältävä mittari ja liikuntamotivaatiota mitattiin Sport Motivation Scale (SMS) -mittarilla. Muuttujia tarkasteltiin sukupuolten ja ikäryhmien välillä ja lisäksi tutkittiin muuttujien välisiä tilastollisia yhteyksiä.