Uransa päättäneiden urheilijoiden mielenterveys ja arkeen sopeutuminen - Niemi, Satu (2024)
Tämä kandidaatintutkielma on kirjallisuuskatsaus, joka käsittelee uransa päättäneiden urheilijoiden mielenterveyttä ja uuteen arkeen sopeutumista. Mielenterveyteen liittyvää oireilua on tarkasteltu yleisimpien mielenterveyshäiriöiden eli ahdistuneisuuden ja masennuksen osalta. Lisäksi on tarkasteltu syömiskäyttäytymistä ja päihteiden käyttöä, joita useimmiten käytetään huonoina tunnesäätelyn keinoina. Lisäksi on tarkasteltu sitä, mitkä tekijät vaikuttavat mielenterveyden oireiluun ja miten siihen voitaisiin vaikuttaa.