Molekyyliklipsin synteesi Suzuki-Miyaura-reaktioilla - Siiri, Arto (2024)
Tutkielman kirjallinen osuus käsittelee supramolekulaarista kemiaa ja tähän liittyviä keskeisiä asioita, sekä käsitteitä kuten ei-kovalenttisia vuorovaikutuksia. Kirjallinen osuus käsitteli myös niin kutsuttuja molekyyliklipsejä, sekä rakenteellisesti hyvin samankaltaisia molekyylipinsettejä, joista molekyyliklipseihin kokeellinen osuuskin painottuu tässä tutkielmassa. Lisäksi kirjallisessa osuudessa käsitellään Suzuki-kytkentäreaktioita ja borylaatioreaktioita, jotka olivat keskeinen osa kokeellista osuutta tutkielmasta. Kokeellisessa osuudessa toteutettiin useita Suzuki-kytkentäreaktioita ja borylaatioreaktioita molekyyliklipsin 4-(pyridin-2-yyli)-[1,1':2',1":4",1"'-kvaterfenyyli]-2"'-karboksyylihapon (C1) syntetisointia varten, sekä suoritettiin useita kiteytyksiä käyttäen hidas haihdutus-menetelmää tarkoituksena muodostaa kolmikomponenttisia kiteitä.