Nuorten rikollisuus median silmin : Kehysanalyysi Helsingin Sanomien artikkeleista vuosilta 2022-2023 - Nyström, Nea (2024)
Tutkielmassa tarkastellaan nuorten rikollisuutta. Erityisesti alaikäisten vakava rikosoireilu on ollut viime vuosina ajankohtainen ilmiö. Tutkielman tavoitteena oli saada tietoa siitä, mitä syitä media esittää nuorten rikollisuudelle sekä, mikä tulkintakehys hallitsee nuorten rikollisuuden syiden yhteiskunnallista keskustelua ja mikä taas jää marginaaliin. Tutkimuskysymyksenä oli ”Millaisia tulkintakehyksiä Helsingin Sanomissa annetaan nuorten rikollisuuden syille? ”