Tuulesta temmattua : miten turvata kriittisiä perusrakenteita muuttuvassa energiajärjestelmässä - Tertsunen, Paavo (2024)
Tässä pro-gradu-tutkielmassa parannettiin ymmärrystä muuttuvasta ja kompleksisesta sähköjärjestelmästä tuulivoimajärjestelmiin kohdistuvan tutkimuksen kautta. Tavoitteena oli ymmärtää, mitä kriittisten perusrakenteiden turvaamisessa tulisi huomioida lisääntyvän tuulivoimatuotannon ja sähköjärjestelmän muutoksen myötä. Tavoitteena oli myös kuvata, millaisia tai millaista ilmiöitä, rakenteita tai toimijuutta tuulivoimajärjestelmiin liittyy.