Islamofobia europarlamentaarikkojen puheissa - Rossinen, Kaisla (2024)
Tutkielmassa tutkitaan oikeistopopulistisia diskursseja Euroopan parlamentin edustajien puheenvuoroissa. Tutkielman tavoitteena on selvittää, millä puheen tavoilla europarlamentaarikot tuottavat puheissaan islamofobiaa Euroopan parlamentin täysistunnoissa vuosien 2014–2016 aikana. Historiallisena kontekstina tutkielmassa on vuonna 2014 alkanut pakolaiskriisi, jonka aikana miljoonia ihmisiä saapui Eurooppaan hakemaan turvapaikkaa. Euroopan unioni toimi merkittävänä päätöksentekijänä kriisin aikana.