"Irene was my gay awakening" : queerness in K-pop fandom discussions - Kallioniemi, Venla (2024)
Digitalisaation seurauksena internetin erilaiset yhteisöt nauttivat kasvavaa suosiota monenlaisten ihmisten keskuudessa. Nämä yhteisöt voivat olla erittäin tärkeitä esimerkiksi sateenkaarivähemmistöön kuuluville ihmisille, sillä anonyymi, turvallinen ja tukea tarjoava tila voi antaa heille mahdollisuuden olla oma itsensä. Faniyhteisö, joka kokoaa samasta kulttuuriaiheesta kiinnostuneet ihmiset yhteen, voi olla yksi näistä yhteisöistä. Queer-identiteetin tavoin fanina oleminen ja faniyhteisöön kuuluminen voivat olla tärkeänä osana omaa identiteettiä. Yhteisön sisällä käydään monenlaisia keskusteluita ja osa niistä yhdistää nämä kaksi identiteettiä.