Selluloosajohdannaiset 3D-tulostuksessa - Saviniemi, Nella (2024)
Tässä kandidaatintutkielmassa tutustutaan selluloosajohdannaisiin ja niiden ominaisuuksiin, valmistamiseen ja karakterisointiin. Perehdytään selluloosajohdannaisten fysikaalisiin- sekä kemiallisiin ominaisuuksiin. Tutkielmassa tutustutaan erilaisiin 3D-tulostustekniikoihin, ja selluloosajohdannaisten käyttöön materiaalina 3D-tulostuksessa. Pohditaan selluloosajohdannaisten käyttöä tulevaisuudessa ja sen hyötyjä. Tämän tutkielman ohessa toteutetaan myös tutkimusprojekti, jossa valmistetaan selluloosa-asetaattia α-selluloosasta ja puuvillasta. Valmistettu selluloosa-asetaatti karakterisoidaan. Tutkimusprojekti raportoidaan erillään kandidaatintutkielmasta.