HR-asiantuntijoiden kokemuksia kehosta ja kehollisuudesta hybridityön lähi- ja etävuorovaikutustilanteissa - Radu, Anna (2024)
Koronapandemian jälkeisen etätyösiirtymän jälkeen lähi- ja etätyötä yhdistelevä hybridityö on yleistynyt työmuotona muun muassa julkishallinnon puolella. Etätyön vuorovaikutuksen on pandemia-ajan tutkimuksissa todettu eroavan lähityön vuorovaikutuksesta, mikä osaltaan on vaikuttanut työhyvinvointiin etätyössä. Erityisesti keho ja kehon välittämä vuorovaikutus, kuten ilmeet ja eleet, välittyvät etätapaamisissa videon kautta eri tavalla kuin lähitapaamisissa. Tutkimusta kehosta ja vuorovaikutuksesta hybridityössä ei ole vielä liiemmälti tehty. Tämä pro gradu -tutkielma tutkii, millaisia kokemuksia hybridityötä tekevillä, julkisen sektorin HR-asiantuntijoilla, on kehosta ja kehollisuudesta hybridityön lähi- ja etävuorovaikutustilanteissa.