Värivaraus - Jokivalli, Markku (2024)
Tämän opinnäytetyön tarkoituksena on esittää SU(3)-pohjainen malli värivaraukselle, joka toimii analogisesti spiniin nähden. Ensin tarkastellaan relevanttia kvanttimekaniikkaa, jonka jälkeen annetaan yleinen kuvaus värivarauksesta. Jälkimmäisellä puoliskolla käsitellään monen kappaleen järjestelmän vuorovaikutusta ja niiden aikakehitystä.