Kaksoisuraympäristö nuoren opiskelijaurheilijan tukijana : urheiluakatemiavalmentajien kuvauksia kaksoisuran tukijoista ja tuen tehtävistä - Halttunen, Alli (2024)
Opiskelijaurheilijoiden kaksoisuran kehitysympäristöjen katsotaan rakentuvan holistis-ekologisesti (Henriksen ym. 2020, 9–10; Korhonen ym. 2020, 108). Kaksoisurakontekstissa nuoren opiskelijaurheilijan elämänuraa ja sen tukemisen käytäntöjä muotoillaan sosiaalisesti eri toimijoiden yhteistyönä. Tässä pro gradu -tutkielmassa keskitytään kuvaamaan urheiluakatemiavalmentajien näkökulmaa 1) kaksoisuran kehitysympäristössä rakentuvasta tuen toimijoiden kokonaisuudesta ja 2) eri toimijaryhmille osoitetuista tuen tehtävistä. Tämän tutkimuksen avulla pyritään kuvaamaan ja ymmärtämään urheiluakatemiavalmentajien näkökulmaa kaksoisuran kehitysympäristöjen sosiaalisten ehtojen ja käytäntöjen rakentajina.