Moniammatillinen yhteistyö lasten ja perheiden parissa tehtävässä sosiaalityössä - Koskela, Sirkku (2024)
Tutkimuksen tarkoitus on narratiivisen kirjallisuuskatsauksen ja sisällön analyysin avulla tuo-da esiin lasten ja perheiden parissa tehtävässä sosiaalityössä moniammatillisen yhteistyön toimivuutta. Näkökulma tarkasteluun on moniammatilliseen yhteistyöhön osallistuvan työntekijän moniammatillisissa valmiuksissa. Tarkastelun kohteena ovat sellaiset lasten ja perheiden parissa tehtävässä sosiaalityössä olevat moniammatillisen yhteistyön muodot, missä sosiaalityö on osallisena. Tutkimuskysymyksenä on selvittää, millaisia tekijöitä on tunnistettavissa moniammatillisen yhteistyön vahvistajina ja heikentäjinä liittyen työntekijän moniammatillisiin valmiuksiin. Tutkimuksen aineistona on yhdeksän vertaisarvioitua artikkelia ja yksi väitöskirja. Tutkimuksen teoreettinen viitekehys rakentuu lasten ja perheiden parissa tehtävästä sosiaalityöstä ammatillisen profession ja sosiaalipalveluiden näkökulmasta, sekä moniammatillisesta yhteistyöstä. Moniammatillista yhteistyötä avataan käsitteenä ja taustoitetaan moniammatillisen yhteistyön edellytyksiä ja sosiaalityöntekijän asiantuntijuutta moniammatillisessa yhteis-työssä.