Tahattomasti lapsettomien työkyvyn kokemuksia lapsettomuushoitojen aikana - Pykälämäki, Sanni (2024)
Lapsettomuushoidot koetaan fyysisesti ja psyykkisesti raskaiksi. Taustalla vaikuttaa myös kipeä kokemus tahattomasta lapsettomuudesta. Suuri osa lapsettomuushoidoissa käyvistä on työelämässä ja viettää suuren osan ajastaan töissä. Työkyvyllä on yhteyksiä sairaspoissaoloihin, työurien pituuteen ja työuupumuksen ilmenemiseen. Työkykyyn vaikuttavat olennaisesti henkilökohtaisen elämän muutokset ja perhetilanne. Lapsettomuushoidoissa käyvien työkyvyn kokemuksia on tutkittu vähän. Tämän tutkimuksen tarkoituksena oli tarkastella tahattomasti lapsettomien työkyvyn kokemuksia lapsettomuushoitojen aikana.