Perhesurma : taustatekijöiden ja motiivien sukupuolittuneisuus - Blumén, Suvi (2024)
Tämän kandidaatintutkielman tarkoituksena oli selvittää, millaisia perhesurman taustalla näyttäytyviä taustekijöitä ja motiiveja sekä näiden mahdollisia eroja ja yhtäläisyyksiä aikaisemmasta aiheeseen liittyvästä tutkimuksesta nousee esiin, kun taustatekijöitä ja motiiveja tarkastellaan tekijän sukupuolen näkökulmasta käsin. Perhesurmalle käsitteenä ei ole olemassa yhtä yksiselitteistä määritelmää ja määritelmä vaihtelee tutkimuksissa ja kirjallisuudessa. Tässä tutkimuksessa perhesurmalla tarkoitetaan perheen sisällä tapahtunutta surmaa, jossa uhrina on lapsi/lapset ja mahdollisesti puoliso ja, johon mahdollisesti liittyy myös tekijän itsemurha.