Naispalloilijoiden alaraajojen lihasmassan ja -voiman puolierot lihastasapainon arvioinnissa - Korkonen, Emilia (2024)
Tämän tutkielman tavoitteena on tutkia, ovatko naispalloilijoiden alaraajojen puolierot keskenään samankaltaisia lihasmassassa sekä -voimassa, vertaamalla kyseisten ominaisuuksien raajojen välisiä puolieroja, ja näin pohtia, onko lihastasapainoa tutkiessa tarpeellista mitata molempia ominaisuuksia. Aihetta on tarpeellista tutkia, sillä nykytiedon mukaan puolieroilla saattaa mahdollisesti olla negatiivisia vaikutuksia urheilijoiden suorituskykyyn ja loukkaantumisriskiin. Vahvoja johtopäätöksiä ei kuitenkaan voida tehdä, sillä tutkimustuloksia on saatu puolesta sekä vastaan, eivätkä tutkimusasetelmat ja mittausmenetelmät ole yhdenmukaisia.