Nuorten jääkiekkoilijoiden nuuskan ja nikotiinipussien kokeilu ja käyttö - Vähäkainu, Valtteri (2024)
Tämän pro gradu -tutkielman tavoitteena oli tutkia 15–20-vuotiaiden nuorten jääkiekkoilijoiden nuuskan ja nikotiinipussien kokeiluja, käyttöä ja lopettamista Suomessa. Nuuskan käytön on todistettu olevan yhteydessä jääkiekon harrastamiseen, ja nuuskan käyttö on lisääntynyt nuorilla viimeisen 15 vuoden aikana. Tästä huolimatta edellisestä nuorten jääkiekkoilijoiden nuuskan käyttöä tutkineesta selvityksestä on jo 18 vuotta. Nikotiinipussien käyttö on uusi, toistaiseksi melko tutkimaton, ilmiö.