Käyttäytymisbiometriikka tietoturvallisuuden työkaluna - Virta, Arttu (2024)
Tässä kandidaatintutkielmassa tarkastellaan käyttäytymisbiometriikan soveltuvuutta tietoturvallisuuden parantamiseen. Tutkielma keskittyy erityisesti hiiri-, kosketusnäyttö- ja näppäilydynamiikan käyttöön ja vertaa näitä fyysisen biometriikan menetelmiin, kuten sormenjälkiin. Lisäksi tutkielma käsittelee käyttäytymisbiometriikasta kerättävän tiedon keräystä ja käsittelyä. Tutkielma on toteutettu kirjallisuuskatsauksena. Tutkielma ehdottaa käyttäytymisbiometriikan hyödyntämistä tietoturvallisuuden parantamiseen sekä kehottaa lisäämään aiheen tutkimusta tulevaisuudessa. Tutkielmassa korostetaan myös käyttäytymisbiometriikan haasteita, jotka liittyvät yksityisyydensuojaan ja datan keräämisen ongelmiin, joista menetelmä on voimakkaasti riippuvainen.