Yhdestä käyttöpisteestä useaan – hitsausrobotin hallinta web-sovelluksella - Ruohonen, Sampo (2024)
Tässä Pro Gradu -tutkielmassa tutkitaan ratkaisua ongelmaan hallita robottisolun työjonoa useasta käyttöpisteestä. Tutkielman puitteissa ratkaisuksi kehitetään web-pohjaisen sovelluksen prototyyppi ja tämä todetaan toimivaksi. Artefakti kehitettiin sovellusalakeskeistä suunnittelutyyliä hyödyntämällä, käyttäen Beckhoff PLC -ohjainta robotin hallintaan sekä TwinCat HMI teknologiaa ja Vue Javascript-kehystä käyttöliittymän kehitykseen. Sovelluslogiikka kehitettiin C#-palvelinlaajennokseen sekä PLC-adapteriin. Lisäksi kirjallisuuskatsauksessa tutkittiin vaihtoehtoisia tiedonsiirtotekniikoita sekä sovellusarkkitehtuurityylejä ja näitä verrattiin sovellukseen valittuihin tekniikoihin.