ICP-OES-Duolaitteiston käyttöönotto ja kuningasvesi-uuttoliuosten mittausmenetelmän validointi akkreditoidussa laboratoriossa - Kylmälä, Tiina (2024)
Tämän pro gradu -tutkielman kirjallisessa osassa perehdytään syvällisesti ICP-OES-laitteistoon sekä sen mittausmenetelmien kehitykseen. ICP-OES-laitteiston näytteensyötön ja spektrometrin osat esitellään ja pohditaan niiden vaikutuksia analyysiin. Kirjallisessa osassa käsitellään myös ICP-OES-laitteiston menetelmäkehityksen vaiheita ja arviointia.