Linguistic strategies in virtual worlds : a study of multilingualism, code-switching, and identity among immigrant online gamers - Huomo, Martti (2024)
Digitalisaatio on nostanut verkkopeliympäristöt ainutlaatuisiksi kohtaamispaikoiksi, joissa kieli, identiteetti ja yhteenkuuluvuuden tunne kietoutuvat monitasoisiksi kokonaisuuksiksi. Tässä tutkimuksessa tarkastellaan näiden kolmen osatekijän suhteita verkkopelaamisessa erityisesti maahanmuuttajataustaisten pelaajien kokemusten kautta. Tutkimuksessa haastateltiin neljää Suomessa asuvaa maahanmuuttajataustaista pelaajaa, ja sen tavoitteena oli selvittää koodinvaihdon eri funktioita ja merkitystä korostaen kielen roolia viestinnässä, itseilmaisussa ja yhteisöllisyyden rakentamisessa virtuaalimaailmoissa.