Hadronien irtikytkeytymisen mallintaminen Cooper-Frye integraalilla ultrarelativistisissa raskasionitörmäyksissä - Lappeteläinen, Tero (2024)
Tässä tutkielmassa on esitetty, miten hadronien irtikytkeytyminen ultrarelativististen raskasionitörmäysten hydrodynaamisessa mallissa voidaan toteuttaa hyödyntäen Cooper-Frye integraalia. Työn toinen motiivi on laatia algoritmi, jonka avulla muodostetaan yksittäisiä hiukkasia irtikytkeytymispinnalle ja sämplätään näille jokaiselle liikemäärät. Suureen kuten liikemäärän sämplääminen tarokoittaa, että sille tuotetaan arvo sen noudattaman todennäköisyystiheysjakauman avulla.