Digitalisaation ja kokonaisarkkitehtuurin hyödyntäminen pk-yrityksen toiminnan kehityksessä. Tapaus: Soihdun ICT- ja digipalvelut. - Porki, Panu-Jussi (2024)
Tämä tutkimus keskittyy digitalisaation ja kokonaisarkkitehtuurin hyödyntämiseen pk-yritysten toiminnan kehityksessä. Tutkimus on toteutettu kirjallisuuskatsauksen ja tapaustutkimuksen yhdistelmänä. Kirjallisuuskatsauksessa tarkastellaan digitalisaatiota sekä kokonaisarkkitehtuuria ilmiöinä ja tarkastellaan aiheeseen liittyvää aiempaa tutkimusta. Digitalisaatiota ja kokonaisarkkitehtuuria tarkastellaan erityisesti pk-yritysten näkökulmasta. Empiirisessä osiossa toteutetaan case-tutkimus JYY:n liiketoimintayksikkö Soihdulle, jossa pyritään luomaan soihdulle digitalisaatio tiekartta ja luomaan suunnitelma Soihdun digitaalisten palvelujen kehitystä varten. Empiirinen osuus on toteutettu kysely- ja haastattelututkimuksena. Lopuksi tutkimuksen tuloksista johdetaan yhteenveto ja ehdotetaan potentiaalisia jatkotutkimusaiheita.