Ruokatuotteiden hintajoustot suomalaisessa päivittäistavarakaupassa - Luoto, Jaakko (2024)
Vuodet 2019–2023 olivat myös Suomalaisessa yhteiskunnassa taloudellisesti poikkeuksellista aikaa korkean inflaation myötä. Tässä tutkimuksessa selvitettiin, kuinka suomalaisten kuluttajien ostoskäyttäytyminen muuttui näinä vuosina, jolloin elintarvikkeiden hinnat nousivat lähihistorian nopeimmalla vauhdilla. Inflaatio oli vuosien 2019 ja 2023 välillä nopeaa ja kuluttajien ansiotaso ei noussut hintojen nousun mukana, joten kuluttajat joutuivat muokkaamaan kulutustottumuksiaan. Tässä tutkimuksessa selvitetään 11 eri hyödykekategorian hintajoustoja sisältäen yleisimmät elintarvike päätuotekategoriat.