Lasten alakouluiän kielellisten ja matemaattisten taitojen yhteys nuoruusiän masennusoireiluun : äidin masennusoireilun muuntava vaikutus - Mykkänen, Inka; Pietilä, Milja (2024)
Lukivaikeuksien sekä matemaattisten oppimisvaikeuksien tiedetään olevan yhteydessä masennusoireiluun. Sen sijaan näyttöä yleisemmin kielellisten ja matemaattisten taitojen yhteyksistä masennusoireiluun on huomattavasti vähemmän. Tutkimuksen tarkoituksena olikin tarkastella ennustavatko yleisopetuksessa opiskelevien lasten matemaattiset ja kielelliset taidot masennusoireilua nuoruusiässä. Äidin masennuksen tiedetään olevan riskitekijä nuoren masennukselle, joten lisäksi haluttiin selvittää muuntaako äidin masennusoireilu tätä yhteyttä.