JPS algoritmin käyttö - Liljegren, Topias (2024)
Polunetsintä on keskeinen ongelma tietotekniikassa. Tämä tutkielma vertailee vanhoja polunetsimisalgoritmeja uudenpiin, kuten Jump Point Searchiin. Se luotiin vuonna 2011 ja se karsii turhia solmuja ja hyppii hyppypisteiden välillä, tehden siitä nopeamman ja muistitehokkaamman. Polunetsimisalgoritmeilla on monta käyttötarkoitusta, robotiikas- ta videopeleihin. Tämä tutkielma käy läpi JPS derivatiiveja, joilla on eri käyttötarkoituksia, sekä miten niitä käytetään. Vaikka JPS on julkaistu yli vuosikymmen sitten, on sen käyttö jäänyt ilmeisen vähäiseksi, vaikka sen suorituskyky on jopa kymmenkertainen klassisiin me- netelmiin verrattuna. Tämä tutkielma päättyy reflekioihin potentiaalisista syistä, jotka voivat vaikuttaa siihen.