Competence Tool -työvuorojärjestelmän nykytila-analyysi ja sen soveltuvuus monialayrityksen käyttöön tulevaisuudessa - Kyttälä, Akseli (2024)
Suomalainen metsäteollisuusyritys Metsä Group on ollut viime vuosina suuressa teknologisessa murroksessa. Yritys on kamppaillut jo vuosia kansainvälisen kilpailun kiristymisen kanssa. Teknologian kehitys ja kansainvälisen kilpailun kiristyminen ovat laajempia, pidempiaikaisia kehitystrendejä, joiden kanssa moni muukin yritys taistelee liiketoiminnassaan. Kilpailun kiristymisen myötä perinteinen metsäteollisuusyritys on joutunut löytämään uusia tapoja tehostaa työntekoa, jotta alalla saavutettu kilpailuetu voidaan säilyttää. Yritys on lanseerannut monia uusia järjestelmiä helpottamaan jokapäiväistä työntekoa ja saavuttamaan asetetut tehostamistavoitteet. Yksi uusi järjestelmä, joka kehitettiin yrityksen käyttöön, on työvuorosuunnittelujärjestelmä Competence Tool. Järjestelmän tavoitteena on helpottaa ja nopeuttaa resurssisuunnittelua. Jo järjestelmän käyttöönoton vaiheessa nousi esiin huolia järjestelmän haasteista ja vajavaisuuksista. Näiden seurauksena resurssisuunnittelujärjestelmän tutkimus oli välttämätön. Erityisesti resurssisuunnittelujärjestelmä tuli määritellä, jotta kaikilla oli selkeä käsitys siitä, mitä järjestelmää oltiin kehittämässä. Tätä hyödyntäen keskeistä oli määritellä, millainen hyvä työvuorosuunnittelujärjestelmä on. Näiden määrittelyssä käytettiin hyväksi tutkimuskirjallisuutta. Tutkimuskirjallisuuden lisäksi tutkielmassa määritetään asiantuntijahaastatteluihin perustuen Metsä Groupin työvuorosuunnittelujärjestelmän nykytila sekä sen soveltuvuus tulevaisuuden käytössä. Järjestelmän soveltuvuuteen hyödynnettiin myös kirjallisuutta. Tutkielman keskeiset tulokset hyvän työvuorosuunnittelujärjestelmän osalta ovat, että hyvä työvuorosuunnittelujärjestelmä tulee soveltua liiketoiminnan tarpeisiin täysimittaisesti. Tämä tarkoittaa, että kaikki resurssisuunnittelu tulee pystyä toteuttamaan järjestelmällä. Sen lisäksi järjestelmän keskeinen ominaisuus täytyy olla kattava järjestelmätuki sekä jatkuva järjestelmän kehitys. Metsä Groupin tapauksessa Competence Tool soveltuu kohtalaisesti haastattelujen perusteella yrityksen liiketoiminnan käyttöön, mutta poikkeustilat sekä tuen puute aiheuttavat haasteita. Haastattelujen ja tutkimuskirjallisuuden pohjalta voidaan todeta, että Competence Toolin täyttää monia hyvän resurssisuunnitelun piirteitä. Toisaalta olisi suotavaa tarkastella markkinoilla olevia muitakin järjestelmiä, jotta mahdollisimman laaja kokonaiskuva järjestelmäkentästä saadaan.