Rhetorische Mittel in den Tweets der AfD-Politikerin Alice Weidel während der Covid-19-Pandemie - Keinänen, Salla (2024)
Tässä tutkimuksessa tutkittiin saksalaisen Vaihtoehto Saksalle -puolueen (Alternative für Deutschland) poliitikon Alice Weidelin koronapandemiaa käsitteleviä tviittejä. Tutkimuksen tarkoituksena oli tarkastella, millaisia retorisia keinoja Weidel käyttää ja mihin hän niiden käytöllä pyrkii. Tutkimuksen analyysi koostuu kahdesta osasta, joista ensimmäisessä analysoidaan Weidelin käyttämiä retorisia keinoja hallitukseen liittyen, ja toisessa osassa puolestaan vapauteen liittyen. Tutkimuksen teoria nojaa Chaïm Perelmanin uuden retoriikan perinteeseen. Retoriset keinot, jotka valikoituivat tutkimuksen kohteeksi niiden aineistossa olevan määrän perusteella, ovat metafora, ironia ja hyperbola.