Systemaattinen kirjallisuuskartoitus väkivaltaisten videopelien tutkimuksesta - Oksanen, Niko (2024)
Tämän systemaattisen kirjallisuuskartoituksen tavoite on antaa yleiskuva väkivaltaisten videopelien vaikutuksia käsittelevistä tutkimuksista viiden viimeisen vuoden ajalta. Tässä tutkielmassa selvitetään väkivaltaisia videopelejä käsittelevien artikkelien määrä, niiden tutkimustyypit, missä ne on julkaistu, keitä on ollut tutkimusten kohteena ja millaisten asioiden yhteyksiä väkivaltaisiin videopeleihin on tutkittu. Tämän tutkielman valossa väkivaltaisten videopelien vaikutuksia käsittelevien tutkimusten määrä vaikuttaisi olevan laskusuhdanteessa. Valtaosa tutkimuksista on kohdistunut nuoriin ja opiskelijoihin ja ne ovat tyypiltään laboratoriotutkimuksia. Eniten on tutkittu väkivaltaisten videopelien ja aggressiivisuuden välistä yhteyttä.