Ohjelmiston kouluttaminen videoiden avulla - Välirinne, Anne (2024)
Tässä kehittämistutkimuksessa tarkastellaan koulutusvideoita, niiden ominaisuuksia ja hyödyntämistä koulutuksessa. Tutkimuksessa analysoidaan koulutusvideoita kirjallisen materiaalin tukena. Tutkimuksessa tuotettiin koulutusvideoita yrityksen henkilöstön käyttöön. Tutkimus toteutettiin kehittämistutkimuksena, jossa kehittämistyön tulosta arvioitiin kyselytutkimuksen avulla. Tutkimuskysymyksinä oli mikä on koulutusvideoiden hyöty kirjallisen materiaalin tukena ja millaisia ominaisuuksia koulutusvideoissa tulisi olla. Kyselyn vastausten perusteella voidaan todeta, että videot ovat hyviä oppimateriaaleja, kun ne ovat toteutettu tarpeeksi hyvin, ottaen huomioon kohderyhmän. Kehittämistutkimuksessa toteutettiin kaksi sykliä, jossa toisen syklin aikana päivitettiin ensimmäisessä syklissä kehitettyjä videoita vastaajilta saadun palautteen perusteella.