“Mutta sen mä sanon, että mustelmat mä huomaan aina” : varhaiskasvatuksen opettajien puhetapoja perheväkivallasta - Nissinen, Oona; Savonjousi, Alina (2024)
Perheväkivaltailmiö on universaali ja moniulotteinen ongelma, joka vaatii välitöntä moniammatillista yhteistyötä, osaamista ja puuttumista. Tämän pro gradu -tutkielman tarkoituksena oli selvittää, millaisia puhetapoja varhaiskasvatuksen opettajilla on perheväkivallasta. Lisäksi tutkimuksessa tarkasteltiin, millaisiin subjektipositioihin eri toimijat asemoitiin varhaiskasvatuksen opettajien puheessa. Tällä tutkimuksella haluttiin tuottaa uutta tutkimustietoa suomalaisen varhaiskasvatuksen kentälle, jossa perheväkivaltatutkimusta ei juurikaan ole.