TikTok, Music, and User-Generated Content: A Qualitative Study on Finnish Hip Hop Content on TikTok - Fuentes, Laura Maria (2024)
TikTokista on tullut tärkeä toimija globaalilla musiikkialalla viime vuosina ja yksi viraali laulu alustalla voi käytännössä yhdessä yössä katapultata artistin kaupalliseen ja lista-menestykseen. Alusta on kehittynyt tärkeäksi kanavaksi löytää musiikkia sekä tehokkaaksi musiikin markkinointityökaluksi ja sovellus vaikuttaa tänä päivänä lähes kaikkiin musiikkialan osa-alueisiin aina fyysisitä myynneistä artistien ja fanien väliseen vuorovaikutukseen asti.