Hiihtosuunnistuksen tasatyönnön biomekaniikka .: sukupuolten ja suoritustasojen väliset erot pitkän matkan kilpailun aikana - Oikarinen, Suvi (2024)
Tämän tutkimuksen tarkoituksena oli tarkastella kansainvälisen ja kansallisen tason hiihtosuunnistajien tasatyönnön biomekaniikkaa sekä vertailla sukupuolten ja suoritustasojen välisiä eroja tasatyönnön biomekaniikassa hiihtosuunnistuksen pitkän matkan kilpailun aikana. Tarkoituksena oli myös tarkastella tasatyönnön muutoksia tasatyönnön biomekaniikassa pitkän matkan kilpailun aikana. Saatuja tuloksia verrattiin maastohiihdon tasatyönnön biomekaniikkaan, koska hiihtosuunnistuksen biomekaniikasta ei ole aikaisemmin julkaistu tutkimustietoa.