Raskausajan musiikkiterapia : toimintatutkimus ryhmäintervention kehittämisestä - Vilen, Teresa (2024)
Kandidaatintutkielmassa pyritään selvittämään, millaiset tekijät vaikuttavat raskausajan musiikkiterapiaryhmän käynnistämiseen ja kehittämiseen sekä millaiset musiikkiterapiainterventiot palvelevat parhaiten kohderyhmää. Näitä tekijöitä tutkija pyrkii löytämään tässä toimintatutkimuksessa osallistuvan havainnoinnin avulla. Tutkija osallistuu itse toimintaan sekä tuottaa tutkimusaineistoa havainnoimalla ja reflektoimalla. Asiakkaat eivät ole tutkimuksen kohteena, mutta heidän osallistumi-sensa tutkimukseen vaikuttaa luonnollisesti tutkimuksen tuloksiin.