Oulu2026-hankkeen seinämaalaus osallistavana julkisen taiteen teoksena - Heikkinen, Jaana (2024)
Tämä tutkielma tarkastelee osallisuuden toteutumista julkisessa taiteessa Kaupunkitaiteesta iloa arkeen -ohjelmistossa. Ohjelmisto on osa Oulun vuoden 2026 kulttuuripääkaupungin kulttuuriohjelmaa. Vuodesta 2020 alkaen valittavien kulttuuripääkaupunkien odotetaan integroivan kulttuurin osaksi strategista kaupunkikehitystä sekä jatkavan osallistamista mahdollistavien toimintamallien käyttöönottoa ja kehittämistä kulttuuritoiminnassaan.