Äkäinen Punkstoo : Punkstoo-aiheen kehystäminen suomalaisissa uutismedioissa vuonna 2021 - Nurmi, Angela (2024)
Instagramiin ilmestyi vuonna 2021 punkstoo-niminen tili. Tilillä julkaistiin kokemuksia suomalaisissa punk-piireissä tapahtuneesta fyysisestä, henkisestä ja seksuaalisesta väkivallasta. Punkstoo -Instagram-tilillä jaetut kokemukset koskettivat koko suomalaista musiikkimaailmaa, ja keskustelu keräsi laajan näkyvyyden sekä sosiaalisessa mediassa että perinteisessä mediassa. Tämän journalistiikan pro gradu -tutkielman tavoitteena oli selvittää, kuinka mediassa laajaan näkyvyyden saanutta Punkstoo-aihetta on kehystetty suomalaisessa uutisjournalismissa. Tutkimusaineisto koostuu Helsingin Sanomien, Iltalehden, Ilta-Sanomien sekä Yleisradion Punkstoo-aihetta käsittelevistä verkkoartikkeleista, jotka sijoittuvat aikavälille 19.07.2021–28.10.2021. Aikaisempi #Metoo-ilmiön tutkimus toimi vahvana lähtökohtana Punkstoo-aiheen tutkimiselle. Tutkimuksen teoreettisena viitekehyksenä oli feministisen mediatutkimus ja aihetta taustoitettiin myös representaation sekä kehyksen ja kehystämisen tutkimuksella. Lisäksi hyödynnettiin sukupuolistuneeseen väkivaltaan, musiikkikentällä esiintyvään seksuaaliseen väkivaltaan ja häirintään sekä sosiaaliseen mediaan liittyvää tutkimusta.