Asuinympäristön yhteys koettuihin liikunnan merkityksiin 5.-, 7.- ja 9.-luokkalaisilla lapsilla ja nuorilla : vuoden 2022 LIITU-tutkimuksen tuloksia - Pukkinen, Kaisa; Säntti, Sanni (2024)
Tutkimuksemme tarkoituksena oli selvittää, miten asuinympäristö on yhteydessä liikunnan merkitysten kokemiseen 5.-, 7.- ja 9.-luokkalaisilla lapsilla ja nuorilla. Tarkastelimme eroja asuinympäristöjen välillä merkitysten lukumäärässä sekä sitä, mitä merkityksiä pidetään tärkeinä. Tarkastelimme liikunnan merkitysten eroja asuinympäristöissä sukupuolittain, iän mukaan sekä Suomen eri alueiden välillä. Lisäksi tutkimme liikunnan merkityksissä tapahtuneita muutoksia asuinympäristön mukaan vuosien 2014 ja 2022 välillä. Liikunnan merkityksiä ei aiemmin ole tarkasteltu suhteessa asuinympäristöön, joten tutkimuksemme antaa uutta tietoa aiheesta.