Pleasure reading in English and in Finnish : The experiences of English language university students in Finland - Härkönen, Jenna (2024)
Vieraalla kielellä vapaa-ajan lukemisella on todettu olevan positiivisia vaikutuksia kielen oppimisen kannalta. On todettu, että se voi parantaa esimerkiksi vieraan kielen luetun ymmärtämistä, lukunopeutta, kielioppia, sanastoa, oikeinkirjoitusta, asennetta lukemista ja kielenoppimista kohtaan, sekä yleistä vieraan kielen osaamista.