Nuorten kuluttajien asenteet TikTok-vaikuttajaa kohtaan - Laitinen, Sanni (2024)
TikTok on suosittu sovellus kuluttajien keskuudessa ja sitä hyödynnetään paljon vaikuttajamarkkinoinnissa. Alustalta löytääkin runsaasti erilaisia sosiaalisen median vaikuttajia. Aikaisemmissa vaikuttajamarkkinointiin keskittyvissä tutkimuksissa ei ole keskitytty yhtä paljon siihen, kuinka kaupalliset yhteistyöt vaikuttavat kuluttajan asenteisiin vaikuttajia kohtaan. Tämän pro-gradu tutkielman tarkoituksena olikin selvittää, kuinka TikTok-vaikuttaja voi toteuttaa kaupallisia yhteistöitään niin, että ne vaikuttavat mahdollisimman positiivisesti kuluttajan asenteisiin vaikuttajaa kohtaan. Tutkimus toteutettiin laadullisena tutkimuksena ja siihen haastateltiin kahdeksaa nuorta kuluttajaa. Haastatellut pitivät TikTokin sisältöä viihdyttävänä. Sovelluksen algoritmi koettiin onnistuneena ja kuluttajat kokivat löytävänsä TikTokista helposti kiinnostavaa sisältöä. Kuluttajat kokivat sovelluksen käytön vaivattomana.